12. фебруар. 2024

ОПРЕМЉЕНО ЈЕ 2 РАДНE СОБE У ПУ „AРИЉЕ“, ОПШТИНА АРИЉЕ

У оквиру пројекта „Инклузивно предшколско васпитање и образовање” које реализује Министарство просвете, из зајма Светске Банке, опремљено је 2 радне собе у ПУ „Ариље“,  Општина Ариље.

Предшколска установа „Ариље“ основана је 1976. године.

Локација вртића је идеална, окружен је великом зеленом површином, у центру, окружен зградама и удаљен од улице. Дворишни простор је изнад прописаних норматива.

Основна делатност установе уређена је Законом о основама система образовања и васпитања, Законом о предшколском васпитању и образовању, Законом о јавним службама и Статутом. Рад се остварује се у три објекта у ѕседишту и у издвојеним објектима при основним школама на сеоском подручју чији је капацитет око 650-оро деце. Дечји вртић годинама има проблем недостатка простора за смештај деце. Тренутно се на листи чекања налази 150-оро деце.

Министарство просвете из зајма Светске банке, кроз пројекат „Инклузивно предшколско васпитање и образовање” определило је део средстава и комплетно опремило 2 радне собе, чиме ће се омогућити упис за још 30-оро деце јасленог узраста чиме ће се допринети смањењу броја деце на листи чекања.

Собе су опремљене намештајем, играчкама, дидактиком, потрошним материјалом, сликовницама и књигама, који су бирани са посебном пажњом и потребама узрасних група.

Фотографије можете погледати овде.