21. октобар. 2024

НА ОВОГОДИШЊЕМ САЈМУ ОБРАЗОВАЊА ПРЕДСТАВЉАЊЕ ШКОЛА И ВРТИЋА КОЈИ СУ ПРИМЕРИ ДОБРЕ ПРАКСЕ

Министарство просвете је већ годинама покровитељ Сајма oбразовања и наставних средстава, који се ове године одржава од 19. до 27. октобра 2024. године.

На овогодишњем Сајму образовања, који се одржава паралелно са Сајмом књига, на штанду Министарства просвете, под слоганом „Победи знањем“, представиће се установе образовања и васпитања које су примери добре праксе и чији ученици и наставници остварују значајна постигнућа.

Ове године фокус је на успесима, на знањима и вештинама које су стекли у образовно-васпитном систему и зато је, поред креативног музичког и уметничког програма ученика, предвиђене су серије радионица, обука, представљање примера добре праксе и дискусија за просветне раднике, ученике, али и њихове родитеље.

Циљ Програма који ће се током Сајма образовања одвијати на штанду Министарства просвете је да се представи разноликост образованог система и активности које се спроводе у предшколским установама, основним и средњим школама, али и укаже дужна пажња и захвалност некима од најбољих установа образовања у нашем систему.

Сајам образовања и наставних средстава свечано ће отворити у недељу 20. октобра, у 12.00 часова, министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић.

Првог дана, у недељу 20. октобра, од 10 часова, на штанду Министарства просвете предшколске установе из различитих делова Србије представиће методе учења и игре, коришћење дигиталних технологија за подстицање дечијег истраживања и организовати интерактивне радионице за децу и одрасле.

Активности ће представити предшколци и њихови васпитачи из предшколских установа „Ђулићи“ из Зајечара, „Вчиелка“ из Бачког Петровца. Интерактивне радионице одржаће предшколске установе „Наша радост“ из Смедерева, „Јелица Обрадовић“ из Младеновца и „Чукарица“ из Београда.

Програм Министарства просвете на 53. Сајму образовања и наставних средстава по данима можете погледати ОВДЕ.

Фотографије можете погледати овде.