27. јул. 2020

У току реализација треће видео обуке за стручно усавршавање запослених у предшколским установама

У оквиру пројекта „Подршка развоју предшколске онлајн заједнице учења“, који реализује ЦИП-Центар за интерактивну педагогију уз подршку УНИЦЕФ-a и Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, стручњаци за предшколско васпитање и образовање креирали су серијал од седам видео обука.

У оквиру прве две виде обуке, полазници су већ имали прилику да се додатно едукују и усвоје практична и теоријска знања у области социјално-емоционалног учења деце предшколског узраста и подршке социјално-емоционалном учењу у оквиру васпитно-образовног рада са  децом предшколског узраста. Кроз видео и аудио приказе добрих пракси, кратка теoријска предавања и практичне задатке, запослени су могли да добију одговоре на многа питања и изнађу нове креативне идеје за стручно усавршавање у оквиру установе.

Тренутно је у току реализације треће по реду обуке која се бави дигиталним алатима у функцији професионалног развоја. Дигиталне компетенције васпитача и педагошка примена дигиталних алата, безбедност деце на интернету, само су неке од тема које покрива овај едукативни садржај. Поред видео обуке Дигитални алати у функцији професионалног развоја, полазницима су на располагању и стручни материјали које могу преузети у сваком тренутку као и приручник  Деца у дигиталном добу.

Након спровођења ове обуке у плану је реализација још четири:

  • ► Подршка добробити и резилијентности деце предшколског узраста
  • ► Васпитавање деце предшколског узраста пружањем подршке и успостављањем правила
  • ► Подршка породицама са децом предшколског узраста из осетљивих група
  • ► Креирање стимулативних прилика за развој и учење деце узраста до три године

Сви материјали доступни су на страници ВИДЕО ОБУКЕ, сајта Пројекта инклузивног предшколског васпитања и образовања.